KlantenService Webshop

Verzendwijze

BallonEvent maakt gebruik van PostNL. Deze transporteur biedt ons bedrijf een aantal zekerheden.

–  Alle pakketten worden voorzien van een track & Trace code, met deze code kunt u altijd zien waar het pakket zich op dat moment bevind en of het pakket reeds is afgeleverd. Dit kan op de website van PostNL , www.postnl.nl. Aan de bovenkant van de site staat het invoerveld van de track & trace code. De code die u nodig heeft ontvangt u zodra uw pakket is verzonden, deze wordt automatisch vanuit ons systeem aan u toegezonden.

–   PostNL levert het pakket, indien mogelijk, ook af bij de buren, hierbij wordt dan een kaartje achtergelaten in uw brievenbus. Het systeem van PostNL informeert ons ook over het alternatieve adres, bij vragen kunnen wij u ook aangeven waar het pakket is geleverd en wie hiervoor getekend heeft.

–   De wijze van verzending is binnen 48 uur levering, dit houdt in dat u na ontvangst van de PostNL track & trace code het pakket binnen 2 werkdagen kunt ontvangen. Mocht het onverhoopt niet binnen deze periode geleverd zijn dan kunt u contact opnemen met onze medewerker per telefoon op 0643572754. Zij kunnen dan voor u navragen waarom de periode van 48 uur is overschreden, waar het pakket op dat moment zich bevind en wanneer het geleverd wordt op het aangegeven adres.

Verzendkosten

De verzendkosten zijn als volgt ingedeeld.

Bestellingen onder de €75,00. Voor deze bestellingen hanteren we een standaard tarief van €4,95 binnen Nederland. Ook de eilanden zijn het vaste tarief.

Bestellingen boven de €75,00. Voor deze bestellingen hanteren wij een franco levering. Hierbij worden dus geen verzendkosten in rekening gebracht.

Betaalmogelijkheid

BETALEN VIA IDEAL,

ideal is het meest gebruikt op dit moment in Nederland.

Het voordeel van Ideal is dat wij direct zien dat uw betaling binnen is en dat wij uw artikelen kunnen verzenden.
Als u zorgt voor een betaling voor 15:00 dan worden de artikelen dezelfde dag nog verzonden. In de regel heeft u deze dan de volgende dag in huis.
Uiteraard geldt dit wel voor werkdagen en met uitzondering van de feestdagen.

Heeft u vragen over de exacte werking van ideal en over de mogelijkheden bij uw bank, neem dan contact op met uw bank.

Wat informatie van ideal.nl

Is iDEAL echt veilig?
iDEAL is gebaseerd op internetbankieren en hanteert dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDEAL net zo veilig is als internetbankieren.

Wordt iDEAL door alle internet browsers ondersteund?
iDEAL wordt ondersteund door alle browsers die ook door internetbankieren ondersteund worden. Dat zijn in ieder geval de veelgebruikte internet browsers zoals Internet Explorer en Firefox.

Werkt iDEAL ook op een mobiele telefoon of tablet?
iDEAL werkt op alle mobiele apparaten met een internetverbinding en webbrowser. Sommige banken hebben een speciale versie van iDEAL ontwikkeld die op mobiele telefoons en tablets prettiger in het gebruik is.

Ruilen

U heeft het verkeerde artikel gekozen in onze webshop. U kunt het artikel retour sturen*, wij zullen dan het nieuwe artikel aan u verzenden. Neem hiervoor wel even contact op met onze medewerkers.
Om kosten te besparen van het retour sturen van de artikelen kunt u ook kiezen om de artikelen bij ons om te ruilen in maasdam.

U heeft de verkeerde artikelen ontvangen*. In dit geval zullen wij u vragen om het verkeerde artikel aan ons retour te zenden. De kosten voor deze verzending krijgt u 100% van ons retour gestort, ook zal het juiste artikel kosteloos aan u worden verzonden.

*Producten die helium bevatten kunnen helaas i.v.m. de houdbaarheid niet worden geretourneerd!

*Verpakkingen waar op is ; Geschreven, zijn geopend of beschadigd worden niet meer retour genomen.

Indien u vragen heeft over een artikel en/of het retour sturen van de bestelling dan kunt u contact opnemen met onze medewerker per
telefoon op 0643572754.

Wanneer word mijn bestelling verzonden?

Bestellingen bij BallonEvent worden binnen 24 uur verzonden, hierbij hanteren wij de volgende stelregels;

  • Uw bestelling en betaling is voor 15:00 bij ons binnen. Nadat uw bestelling is gepakt stellen wij u per e-mail op de hoogte van de verzending.
  • Uw bestelling en betaling komen na 15:00 bij ons binnen. Wanneer de bestelling later binnen komt dan 15.00 zal deze in de regel de volgende dag worden verzonden.
  • Bestellingen op vrijdag na 15:00 worden op maandag verzonden.
  • Bestellingen op feestdagen worden na de feestdagen verzonden.

Mocht het onverhoopt toch zo zijn dat een artikel is uitverkocht of dat een dergelijk aantal besteld wordt wat de voorraad uitput dan zullen wij u hierover direct informeren. U kunt dan de keuze maken om het reeds beschikbare wel alvast te ontvangen.

“In de snelle levering zijn een aantal uitzonderingen te maken en dat zijn artikelen zoals de bedrukte ballonnen en ballondecoraties, deze worden speciaal voor u gemaakt en hebben een langere

Klachten

U heeft een klacht over een bestelling die u in onze webshop gedaan heeft of over de dienstverlening zoals de verzending.

BallonEvent hanteert de volgende procedure voor de afhandeling van klachten.
Wij ontvangen uw klacht per e-mail onder vermelding van het ordernummer en de datum van de aflevering. U kunt uw klacht richten aan info@ballonevent.nl met als onderwerp “klacht betreffende……”
U kunt deze ook toesturen per post naar;

BallonEvent klachten
o.v.v. “Uw ordernummer”
Merwedestraat 22
3299 XD Maasdam

Na ontvangst van uw klacht krijg u van ons bericht dat wij deze in behandeling hebben genomen. Wij zullen u binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw klacht informeren over de oplossing in deze. Mocht er een klacht zijn die gericht is op de artikelen die wij via onze webshop aanbieden dan zullen wij hierin ook informatie inwinnen bij onze leveranciers.

De klachten worden behandeld met inachtneming van de algemene voorwaarden die op deze pagina te vinden zijn, geschillen worden conform de richtlijnen van de wet afgehandeld.

Ballonnen & Ballondecoratie

Hoe lang vliegt een helium ballon ?

Een ronde latex helium ballon van 30 cm vliegt 14-16 uur. Bij een ballonnenwedstrijd raden wij u aan de ballonnen echter binnen 5 uur op te laten zodat u het meeste profiteert van de vliegkracht. Naarmate de ballonnen later worden opgelten kan het voorkomen dat de balllonnen met een kaartje er aan onvoldoende vermogen hebben om te stijgen. Ze zweven dan nog wel.

Latex hartballonnen van 40 cm vliegen 10-12 uur.

Tegen een meerprijsvan € 0,50 kunnen wij de ballonnen voorzien van highfloat. Dit is een dun gellaagje in de ballon waardoor de ballon enkele dagen tot een week vliegt.

Is helium brandbaar?

Nee , helium is niet brandbaar. Hierdoor kan het zonder problemen binnen gebruikt worden. Bij vragen vanuit de brandweer kunnen wij hiervoor papieren overleggen.
Vuur brand met behulp van zuurstof. Helium zorgt er juist voor dat de zuurstof verdreven wordt.

Hoe maak ik met helium leuke stemmetjes?

Geregeld zie je filmpjes voorbij komen van mensen die gekke stemmetjes maken door helium in te ademen.
Dit is echter LEVENSGEVAARLIJK. De helium verdrijft de zuurstof uit de longen wat kan resulteren in zuurstof tekort.
Dit kan zich uiten in hoofdpijn, flauwvallen of zelfs de dood tot gevolg.
Als er mensen bij ons langs komen waarbij wij het vermoeden hebben dat ze de helium willen inademen wijzen wij ze altijd op de gevaren.
Dit is ook de reden dat wij ballonnen nooit met snelsluiters leveren maar altijd dicht knopen.

Waar zijn ballonnen van gemaakt?

Er bestaan veel misverstanden over ballonnen. De ballonnen die wij gebruiken zijn van 100% latex. Een natuurproduct van de latexboom. Hierdoor is hij 100% biologisch afbreekbaar.
Een ballon vergaat in ongeveer 10 maanden. Dit is net zo lang als een eikenblad.

De linten die wij gebruiken bij ballonoplatingen zijn ook afbreekbaar.

Folieballonnen en bubbles raden wij u aan om niet op te laten aangezien deze niet afbreekbaar zijn. Wij voorzien deze ballonnen bij afhalen standaard van een loodje zodat hij niet per ongeluk de lucht in gaat.

Moet ik een vergunning vragen om helium ballonnen op te laten?

Tot 1000 ballonnen mogen zonder vergunning worden opgelaten mits het niet in de buurt van een vliegveld is.
Boven de 1000 ballonnen moet er een vergunning worden aangevraagd
Is het ballonnen oplaten een onderdeel van een evenement dan kan dit meegenomen worden in de evenementenvergunning. U bent dan van goedkeuring afhankelijk van de gemeente waar het evenement plaats vind.

daarnaast zijn er enkele voorwaarden:
de ballon mag niet grter zijn dan 75 cm, de ballonnen mogen niet aan elkaar geknoopt zijn, de ballonnen mogen geen metalen materialen bevatten zoals lichtgevende sterretjes of lampjes.

Voor het oplaten van folieballonnen en bubble ballonnen is in Nederland geen wetgeving echter raden wij het u af om deze op te laten aangezien deze in het milieu niet vergaan. Wij voorzien deze ballonnen bij afhalen dan ook standaard van een loodje.

In de buurt van een vliegveld moet (minimaal 5 dagen van te voren) boven de 1000 ballonnen toestemming gevraagd worden of melding gemaakt afhankelijk van de afstand tot het vliegveld. In deze link kunt u zien waar dit geld.

Hoe lang blijft een ballondecoratie goed?

Ballondecoraties zijn temperatuur en weer gevoelig.  Bij temperaturen boven de 25 graden raden wij aan de decoratie binnen te plaatsen of zeker in de schaduw. Buiten blijven de ballondecoraties bij temp. Beneden de 20 graden enkele dagen goed. Binnen kan een decoratie van latexballonnen wel een maand goed blijven. Decoraties met folieballonnen of bubble ballonnen kunnen nog veel langer goed blijven.

Hoe lang van te voren moet ik bestellen/reserveren?

Wij adviseren u een ballondecoratie (pilaren en bogen) minimaal 1 maand van te voren te bestellen. Zo is er voldoende tijd om te overleggen welke decoratie het beste past en de gewenste ballonnen te bestellen. Wij kunnen dan ook zonder meerprijs een decoratie op maat maken. Maar ook last minute kunnen wij nog decoraties maken.
Is het feest binnen 2 weken dan raden we u aan om even te bellen of er nog mogelijkheden zijn.

Moet ik vooraf betalen?

Facturen dienen minimaal 2 dagen voor levering op de rekening van Elly’s World te staan. In overleg kan de rekening ook gepast contant worden betaald bij levering.

Ik wil annuleren kan dit?

Bij annuleren (na akkoord offerte) brengen wij kosten in rekening. Dit heeft ermee te maken dat op de dag van uw boeking wij mogelijk andere boekingen hebben moeten afzeggen.
Annuleringskosten bedragen:
meer dan 4 weken van te voren 25%
bij 4 weken van te voren  50%
bij 2 weken van te voren 75%
1 week van te voren 100%
Boekt u binnen 1 jaar een gelijkwaardige activiteit of decoratie dan kunnen deze kosten daarop in mindering worden gebracht. Alleen bij zeer ernstige en onvoorzien omstandigheden kan in overleg gratis geannuleerd worden. ( slecht weer is geen reden voor annuleren)

Worden er bezorg-/reiskosten in rekening gebracht?

Ja, wij vragen bezorg-/reiskosten. Deze bedragen € 0,50 per km. Met een minimum van € 5,-
Telt u hiervoor de retour aantal km vanaf merwedestraat 22, 3299 XD Maasdam bij op.

Ik wil iets anders maar het staat niet op de website

Op de site staan slechts voorbeelden. Met ballonnen is alles te maken in ieder thema. Wij kijken samen met de klant wat het beste past. Hierdoor ontstaan unieke decoraties die een ieder zullen verbluffen!

Moet het frame van boog of pilaar retour?

Nee hoor! Onze ballonnenbogen en ballonnenpilaren zijn zo gemaakt dat de overblijfselen in eigen bezit blijven.

Wanneer voor een afwijkende decoratie een frame word gebruikt wat retour moet komen, word dit op de offerte aanbieding vermeld.

Rekenen jullie een borg?

Ja wij rekenen een borg van € 50,- voor een pilaar en € 100,- voor een boog. Dit bedrag krijgt u retour als u de frames retour brengt.
U kunt ervoor kiezen om de framehuur te verlengen voor € 5,- per week. Dit dient u voor de standaard termijn van 2 weken aan te geven.

Bij het niet tijdig retour brengen van de frames brengen wij € 5,- per dag in korting op de borg.
Bij het zoekraken van de frames krijgt u de borg niet retour en krijgt u een extra rekening van € 50,-per pilaar of € 100,- per boog.
XXL bogen € 400,-

Op welke dagen leveren jullie?

Wij leveren 24/7 , dus ook in de weekenden en op feestdagen!

In welk gebied zijn jullie werkzaam?

Ons belangrijkste werkgebied is de regio Zuid-Holland.

Maar ook daarbuiten leveren wij decoraties en entertainment.

Contact

Momenteel is onze chat niet beschikbaar, maar u kunt ons een berichtje sturen en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Niet leesbaar? Nieuwe tekst captcha txt
0

Typ uw zoekopdracht en druk op Enter